Autoworld
Home
Contact
RSS
Tipariti
SFATURI
04.01.2017
AdBlueź
Diesel Exhaust Fluid (DEF)
AdBlue este marcă înregistrată pentru AUS32 , o solutie apoasă , uree 32,5% , care este utilizat cu sistemul de reducere catalitică selectivă ( SCR ) pentru a reduce emisiile de oxizi de azot de la eșapamentul vehiculelor diesel.

AdBlue este denumirea comercială a unei soluții numite Diesel Exhaust Fluid (DEF). Este o soluție apoasă ce conține uree în proporție de 32.5% și apă deionizată (67.5%). Lichidul este folosit pentru a reduce emisiile de monoxid de azot (NO) și dioxid de azot (NO2) ce apar ca noxe în urma arderii combustibilului de motoare diesel ce folosesc sistemul reducerii catalitice selective. Lichidul AdBlue este injectat direct în evacuare și, în urma reacției chimice, noxele sunt descompuse în azot pur și vapori de apă. Pe scurt, motoarele diesel moderne folosesc AdBlue pentru a reduce emisiile poluante. Soluția AdBlue este incoloră, nu are miros și nu este inflamabilă. Principala substanță din AdBlue, ureea CO(NH2)2, se obține prin procedee industriale în care se combină bioxidul de carbon (CO2) cu amoniacul (NH3) la temperaturi și presiuni înalte. Substanța rezultată este ureea solidă, sub formă de cristale incolore solubile în apă.

AdBlue are o temperatură de îngheț de -11 grade, dar sistemele montate pe mașini au o rezistență electrică care încălzesc lichidul dacă este necesar.

AdBlue este folosit de ani buni pentru autocamioanele de mare tonaj, iar de ceva mai puțin timp a migrat și pe automobilele dotate cu motoare diesel de ultimă generație. Astăzi, aproape orice automobil diesel de ultimă generație are și un rezervor de AdBlue. Constructorii auto folosesc această soluție pentru a satisface normele de poluare Euro 6.

Ce se întâmplă dacă rezervorul de AdBlue se golește?

AdBlue nu este aditiv și nu se adaugă peste carburant. Este o soluție separată, stocată într-un rezervor suplimentar. La livrare, mașina are rezervorul de AdBlue plin și, de obicei, are o rezervă suficientă pentru a ajunge până la următoarea revizie. Dacă este nevoie ca rezervorul de AdBlue să fie umplut, computerul de bord va emite o avertizare cu 1.000 km înainte de golirea completă a rezervorului. Motorul va funcționa până la golirea completă a rezervorului de AdBlue, dar dacă acesta nu va fi umplut, motorul nu va mai putea fi pornit.

În mod normal, pentru a reseta sistemul și a permite motorului să pornească din nou, trebuie completat un minim de patru litri de AdBlue. Completarea cu AdBlue se face simplu, prin intermediul bușonului pentru rezervorul dedicat. Acesta este amplasat în portbagaj sau lângă cel de motorină. Pentru detalii, trebuie consultat manualul automobilului. Unii constructori recomandă și utilizarea întregului recipient folosit pentru a completa nivelul de AdBlue. Dacă mai rămâne lichid în recipientul desigilat, acesta își pierde puritatea.

Când completăm cu AdBlue?

În mod normal, putem completa nivelul de AdBlue la revizia periodică a mașinii. În funcție de numărul de kilometri, în cadrul reviziei va fi verificat nivelul lichidului, și dacă clientul dorește, rezervorul va fi umplut contra cost. Este posibil ca rezervorul de AdBlue să se golească înainte de revizie, iar atunci putem achiziționa un flacon sau o canistră de AdBlue de la orice benzinărie / service autorizat. 

La realimentarea cu AdBlue aveți grijă ca lichidul să nu se scurgă pe părțile vopsite ale mașinii, existând pericolul coroziunii.

Cât AdBlue consumă mașina mea?

Consumul de AdBlue variază în funcție de consumul de motorină și de distanța parcursă. În lumea transportatorilor, un camion care folosește AdBlue consumă în medie cam 1-1.5 litri de AdBlue pentru fiecare 100 km parcurși.

Prin reactiile chimice pe care le genereaza, AdBlue reduce poluarea si consumul de carburant cu pana la 10%.

Pretul unui litru de AdBlue este 7 lei, TVA inclus.


Mai multe informații și aici:
www.volkswagen.ro/d/10133-autoworld/service-accesorii/volkswagen-service/actiuni-si-oferte/adblue

Pentru o ofertă detaliată asupra produselor, vă așteptăm în showroom-urile noastre, sau să ne contactați:

Autoworld - Volkswagen
Calea Floresti, nr. 145, 400524 Cluj Napoca
Telefon: 0264-207.400
E-Mail: sales@autoworld.ro

Autoworld - Audi
Calea Turzii Nr.249, 400495 Cluj Napoca
Telefon: 0264-502.600
E-Mail: audi@autoworld.ro

Facebook:
www.facebook.com/autoworld.volkswagen
www.facebook.com/autoworld.audi


Va rugam alegeti una din filialele nostre:
Autoworld
400524 Cluj Napoca
Calea Floresti, nr. 145
Telefon: 0264-207.400
Telefax: 0264-207.447
E-Mail: sales@autoworld.ro
Internet: www.autoworld.ro
Program Calea Floresti:

Vanzari:
Luni - Vineri: 8:00 - 18:00
Sambata: 9:00 - 14:00

Service:
Luni - Vineri: 8:00 - 18:00
Sambata: 9:00 - 14:00

Piese de schimb si accesorii:
Luni - Vineri: 8:00 - 18:00
Sambata: 9:00 - 14:00

Vanzari Das WeltAuto:
Luni - Vineri: 9:00 - 18:00
Sambata: 9:00 - 14:00

Finantare prin Porsche Finance Group:
Luni - Vineri: 8:00 - 17:00

Asistenta Volkswagen Non Stop:
0372-500.089
Aici gasiti:
Volkswagen, Volkswagen Autovehicule Comerciale, Das WeltAuto, Service, Piese de schimb si accesorii, ITP